zaterdag 1 oktober 2011

Spelen met dauw


Vanochtend had het gedauwd, ik was toch vroeg wakker, dus besloot ik om spinnenwebben met dauwdruppels te gaan fotograferen. Eenmaal bezig met de spinnenwebben, ontdekte ik dat dauwdruppels een mooi onderwerp vormen. Op de foto hierboven is een gedeelte van een rietstengel te zien, bezaaid met dauwdruppels. Een plaat waar je elke keer weer nieuwe dingen op ontdekt.

De foto hieronder laat een grasspriet zien met dauwdruppels. Heel mooi worden de grasspieten eronder afgebeeld in de de druppels.


Ondanks het feit dat het bijna windstil was, stond er net dat zuchtje wind dat de spinnenwebben in beweging bracht. Gevolg: onscherpe foto's. Maar een aantal waren gelukt. Wat opvalt bij alle drie de foto's is dat de horizontale draden dauwdruppels bevatten en de verticale niet. Blijkbaar zijn die draden anders van samenstelling of is de zwaartekracht de boosdoener.


De foto hieronder is overgezet in zwart-wit. Heel mooi is het lijnenspel te zien.


Een andere achtergrondkleur geeft soms mooie effecten. De oorsponkelijk groene kleur van het gras vind ik ook wel passen bij de zilverkleurige van het web.

1 opmerking:

Marcel Tuit zei

Hallo Gerard, mooie blog heb je met hele mooie foto's! Van deze laatste serie vind ik gelijk de eerste de mooiste, vooral door de kleurencombinaties!

Ben benieuwd met wat voor moois je nog meer gaat komen.