vrijdag 21 oktober 2011

Paddenstoelenpracht in het Alblasserbos


Vandaag ben ik maar weer eens naar het Alblasserbos in Papendrecht geweest om paddenstoelen te fotograferen. Ik heb geprobeerd om te spelen met licht, compositie en originele invalshoeken. Van paddenstoelen zelf weet ik weinig af, maar ik kan heel erg genieten van hun kleuren en vormen. Bovenstaande foto is een detailopname van de foto hieronder. Ik was bezig om deze geschubde fopzwam te fotograferen toen er een klein vliegje op ging zitten. Het was eigenlijk als de slagroom op een toetje, het maakte het plaatje compleet.

Op nederpix.nl kreeg ik de vraag of ik met een spiegel heb gefotografeerd, maar dat is niet het geval. De paddenstoel groeide op een dusdanige hoogte dat ik in staat was om een foto van onderen te nemen.

Een stukje verderop stond dit groepje, ik denk helmmycena's. Het mooie aan deze foto vind ik de achtergrond en de diagonale lijn die de paddenstoelen op de foto vormen. Dit groepje heb ik op verschillende manieren proberen te belichten en vanuit verschillende hoeken te benaderen. dat kan soms heel verschillende plaatjes opleveren, kijk maar naar de volgende foto.

Een ander groepje, een voor mij totaal onbekende soort paddenstoelen, groeide op een boomstronk. Het was lastig om een foto te maken., De paddenstoelen waren klein, en ik moest in een heel ongemakkelijke houding zitten om de foto te nemen. Vooral de kleuren van deze foto vind ik mooi.

Tenslotte nog onderstaande foto van een mycena. Ik trof de paddenstoel aan op een schaduwrijke plek. Ik heb er een tegenlichtopname van gemaakt. De zachte tinten spreken mij erg aan.2 opmerkingen:

Arné Roest zei

Hoi Gerard,

Leuke blog hoor.
Vooral je 3e en 4e foto vind ik erg mooi.
Ga je volgen!

Groetjes,
Arné

Eilandstaete Arnhem zei

mooie serie.
Eilandstaete.