zaterdag 12 november 2011

Vogels fotograferen bij Kinderdijk


Vanmiddag heb ik maar eens mijn nieuwe telelens uitgeprobeerd. Ik had er niet zulke hoge verwachtingen van, aan mijn macrolens heb ik wel drie maanden moeten wennen, maar de resultaten vielen me niet tegen. Op bovenstaande foto een kokmeeuw in winterkleed. Het is niet eenvoudig om vliegende vogels te fotograferen. Het vraagt een goed reactievermogen en een lens die snel focust. Ik heb de camera hier op servo ingesteld om een continue scherpstelling te verkrijgen.


De opnamen zijn niet zo goed te croppen als bij macro-opnamen. Op de foto hierboven zijn twee stormmeeuwen te zien. De foto is gecropt. Wel heb ik de meeste opnamen vanuit de losse hand kunnen nemen. Door de goede beeldstabilisatie is het niet nodig om bij normaal daglicht een statief te gebruiken.


Bij de afwatering van Kinderdijk zwemmen altijd wel wat aalscholvers rond. Het zijn schuwe dieren, maar als ze vliegen komen ze wel wat dichterbij.


Terwijl ik bezig was, vertrok Sinterklaas ineens vanaf Kinderdijk richting Alblasserdam.


Op een betonnen muurtje rusten regelmatig kokmeeuwen. Het viel me op hoe gemakkelijk ze te benaderen waren. Waarschijnlijk zijn ze aan mensen gewend.


Bij de aanlegsteiger van de molens zwommen wat meerkoeten rond. ook deze dieren waren vanaf zeer nabij te fotograferen. Alhoewel ze bij mijn weten geen brood lusten, leek het wel of ze van de aanwezige toeristen gewend waren eten te krijgen. Voor een vogelfotograaf een ideale gelegenheid om deze dieren mooi vast te kunnen leggen.


Een portret maken is ook altijd leuk.

3 opmerkingen:

John eos shooter zei

Ha Gerard!

Dat is bij mij naast de deur! Grote verscheidenheid aan vogels waar te nemen hier het hele jaar door!

Leuke foto's!

Arné Roest zei

Hoi Gerdard,

Mooie serie.
Vooral de beide meerkoeten zijn erg mooi.

Groetjes,
Arné

Ghita zei

Prachtige foto's van de vliegende vogels, die lens is vast wel goedgekeurd. Ook de meerkoet heb je heel mooi, is toch lastig met dat zwart en wit. En Sinterklaas kwam ook nog langs zie ik.
groetjes Ghita