maandag 3 december 2012

Pestvogels


Pestvogel (Bombycilla garrulus)

Afgelopen zaterdag ben ik naar Barendrecht geweest om pestvogels te fotograferen. Het was zonnig weer, een ideale mogelijkheid om mooie foto's te maken. Bij aankomst hoorde en zag ik direct al de eerste vogels. Bovenstaande foto is één van de eerste foto's die ik die ochtend heb gemaakt.

Er waren zo'n 10 vogels aanwezig. De dieren trokken met elkaar op en gingen van bessenstruik naar bessenstruik. In de loop van de ochtend groeide de groep fotografen aan tot een man of zes. Normaal gesproken ben je als fotograaf het liefst alleen, maar deze ochtend hadden we gezelligheid aan elkaar en profiteerden we van elkaars aanwezigheid. Als de vogels even verdwenen waren, was er altijd wel iemand die de dieren weer terug vond. Alle foto's op deze pagina zijn uit de hand gemaakt of met behulp van een éénpootstatief. De dieren waren vrij tam, ze waren tot op een meter of drie te benaderen.


Pestvogel, met op de achtergrond de contouren van bejaardenwoningen.
 


Pestvogel te midden van de bessen waarop hij foerageerde.


Nauwlettend hield hij me in de gaten.


Zo af en toe zaten ze in de verkleurende loofbomen.


Ook een vuurdoornstruik in de woonwijk werd bezocht.


Soms lieten ze hun mooie kuif zien, zoals hier.

Het was een mooie ochtend. Als u ook pestvogels wilt fotograferen, houd uw woonomgeving goed in de gaten. Overal in Nederland zijn nu pestvogels aanwezig en met wat geluk ontdekt u zelf ook één van deze prachtige vogels.

2 opmerkingen:

Ghita Pluijmaekers zei

Prachtige serie van de pestvogels.
Ik hoop ze deze winter ook nog te fotograferen. Er zitten er nu een paar in de buurt, als die nog even blijven kan ik ze deze week wellicht ook zo mooi fotograferen.
Jij had ze echt mooi in het zonnetje.
groetjes Ghita

Marieke zei

Wat een mooie vogels. Ik heb ze nog niet in het echt mogen zien. Ze staan er prachtig op, met mooi licht!