zaterdag 10 november 2012

Paddenstoelen kijken in het Voorsterbos

Porseleinzwam (Oudemansiella mucida, synoniem: Collybia mucida)

Afgelopen herfstvakantie ben ik in het Voorsterbos, Noordoostpolder, geweest. Ik had gehoord dat daar veel soorten paddenstoelen te zien zouden zijn. Het leek me een aardig idee om er een keer paddenstoelen te gaan fotograferen.
Ik heb die middag genoten van de vele soorten paddenstoelen die er in het bos voorkomen. Dat genieten was dusdanig, dat ik maar heel weinig paddenstoelen heb gefotografeerd. Een soort die ik erg graag wilde zien en fotograferen was de porseleinzwam. Ik heb er heel wat foto's van gemaakt. Op de onderstaande foto is hetzelfde groepje porseleinzwammen nog een keer te zien, maar nu met insecten, vermoedelijk truffelvliegen, er op.

Porseleinzwam (Oudemansiella mucida, synoniem: Collybia mucida)

Een heel andere soort is te zien op de foto hieronder. Het is een soort stuifzwam.


Een paar keren heb ik mijn camera op de grond gelegd om een foto vanaf paddenstoelenhoogte maken. Het leverde boeiende foto's op.Een detailopname geeft soms ook leuke resultaten. Bij leven en welzijn hoop ik me volgend jaar hier meer mee bezig te houden.


Onderstaande foto is mijn laatste paddenstoelenopname van dit kalenderjaar. Het is een opname die ik tussen de bladeren van een varen heen heb genomen. De komende maanden zal ik me bezig gaan houden met vogelfotografie. Een voor mij veel moeilijkere tak van sport. Maar wie weet..... Ik houd u via dit blog verder op de hoogte.

4 opmerkingen:

waldlaeufer68 zei

Hallo Gerard,
die Perspektive .. von Unten..
ist sehr schön.. welches Objektiv und welche Einstellung hast Du dafür benutzt??
Grüsse Frank

Aina zei

Beautiful pictures of diffrent fungus. First one is very good.

Gerard Roest zei

Hallo Frank,

Ich benütze dafür ein sigma 150 mm macro objectiv. ISO 200, F= 2,8.

Helma zei

Hoi Gerard,

dit is ook echt genieten van de natuur. Prachtige foto's heb je ervan gemaakt.

Groet, Helma