zaterdag 4 februari 2017

Foto's van de maand januari


Baardmannetje (man)

Afgelopen januari was een goed maand voor mij in fotografisch opzicht. Voor het eerst kon ik baardmannetjes fotograferen. De foto hierboven is gemaakt in de Rietputten bij Vlaardingen. Het is een mannetje, goed te zien aan de baardstreep.


Baardmannetje (vrouw)

Bij het vrouwtje ontbreekt de baardstreep.


Baardmannetje (man)

In mijn eigen tuin zag ik een ijsvogel. 's Middags heb ik mijn schuiltent opgezet en kon ik het prachtige vogeltje fotograferen.


IJvogel (vrouw)

Op de Brouwersdam liep al enkele dagen een groep kanoetstrandlopers. De dieren waren niet schuw en goed te vast te leggen.


Knoetstrandloper in winterkleed

Steenlopers zijn altijd aanwezig op de Brouwersdam. Hier een opname.


Steenloper in winterkleed

Aan het einde van een dag vogels fotograferen, zag ik deze blauwe reiger. Omdat het lijnenspel op de achtergrond en de avondkleuren mij wel aanspreken, plaats ik deze foto.


Blauwe reiger

Een buizerd fotograferen is niet altijd eenvoudig. Zeker niet in een streek als de Alblasserwaard. Deze keer had ik het geluk dat de vogel bleef zitten.


Buizerd

Afgelopen zaten er veel grote zilverreigers in de Alblasserwaard. Het was een genot om ze te bekijken en fotograferen.
Het is een droom voor me om ooit nog eens een slechtvalk van dichtbij vast te leggen. Maar het is ook leuk om een vogel gewoon eens een poosje te bekijken en te volgen in zijn jacht.


Slechtvalk

Januari 2017 was een goede maand in fotografisch opzicht. Hopelijk volgen er mee!

4 opmerkingen:

waldlaeufer68 zei

Hallo Gerard,
ein Bilderserie die spaß mach sie anzuschauen, der Eisvogel dicht gefolgt vom Bussard das sind meine Favoriten
Grüsse Frank

Maria zei

Wow, Je had zeker een mooie fotomaand! Baardmannetjes zo leuk, en wat een mazzel dat je ze er zo mooi met rustige achtergrond op kon zetten, prachtig! Ook de Grote Ziverreigerserie is voortreffelijk, vooral het portret knalt er lekker uit! Eindelijk een buizerd die ff blijft zitten is ook erg fijn. Het leverde je een mooie foto op. De slechtvalk in vlucht is ook niet mis. De Brouwersdamfotos niet te vergeten, gaaf hoor! De blauwe reiger met die prachtige zonnegloed vind ik subliem! En wel ja, een ijsvogel in je eigen tuin...pffft! geweldig!
groetjes,
Maria

Roos zei

Hallo Gerard,
Een prachtige serie van de baardmannetjes, een vogel die ik nog voor de lens moet zien te krijgen.
Groeten,
Roos

Gerrit Stam zei

Een mooie serie Gerard. En van baardmannen krijg je nooit genoeg...

Groet,
Gerrit