woensdag 2 mei 2012

Oranjetipjes rond koninginndag


De afgelopen dagen heb ik regelmatig het Alblasserbos bezocht om oranjetipjes te fotograferen. Ik ben zowel 's ochtends als 's avonds geweest en heb ook gefotografeerd bij verschillende weersomstandigheden. Bij het maken van de foto's ging het me niet alleen om het maken van een foto van deze soort, maar vooral om het experimenteren met licht en achtergronden.

Hieronder een aantal opnamen die ik de afgelopen dagen gemaakt heb.
Op één van de ochtenden had het ook gedauwd. Helaas vond ik die ochtend geen oranjetipjes, wel kwam ik allerlei andere beestjes tegen.


Langpootmug

Slijkvlieg
Behaarde slak

Alle foto's zijn genomen vanaf statief. De lens die gebruikt werd, is een sigma 150 mm macrolens. De gele achtergrond op de foto's wordt veelal veroorzaakt door het aanwezige koolzaad.

4 opmerkingen:

Janny zei

Hoi Gerard wat een pracht serie heb je weer gemaakt het licht is prachtig in de avond uren is het toch heel mooi prachtig warm licht
en de twee laatste foto's met druppels geweldig

michel66 zei

Experiment geslaagd Gerard !!!

Stuk voor stuk pracht platen van het Oranje Tipje en ook een echte topper is het slakje met dauw !

Gr Michel

waldlaeufer68 zei

Hallo Gerard,
wundervolle Bilder die eine tolle Stimmung rüberbringen.. die kleine Schnecke ist mein Favorit..
Grüsse Frank

Hallo Gerard,
brengen de prachtige foto's een goed humeur .. de kleine worm is mijn favoriet ..
Groeten Frank

Ghita zei

Ik vind de foto's allemaal prachtig. Het oranjetipje is niet zo lang te zien, en zeker met dit weer heb je nog minder kans. Als je dat vlindertje dan nog van alle kanten kan fotograferen, mag je gewoon heel blij zijn, en als je ook nog zo'n mooie serie kan maken helemaal. Super.
groetjes Ghita