maandag 27 februari 2012

Tuinvogels in Nieuw-Lekkerland

Kauw, wie kijkt naar wie?

Tuinvogels bekijken en naar je tuin lokken is altijd weer een leuke bezigheid. Leuk om naar te kijken, maar ook een goede gelegenheid om vogels te fotograferen. Ik moet er aan toe voegen, ook een kans om je vogelfoto's op een hoger niveau te krijgen. In het begin ben je tevreden met elk scherp shot, maar van lieverlee word je steeds kritischer. De meest boeiende foto's zijn de foto's die op ooghoogte gemaakt zijn. In het begin nam ik de foto's door het vensterglas, maar later deed ik steeds vaker de deur open en dat leverde aanmerkelijk betere foto's op. Ik dit blogje laat ik een paar foto's zien die ik de afgelopen weken heb gemaakt. Alle foto's zijn op een afstand van minder dan 5 meter gemaakt met een 300mm-lens.

Turkse tortel

Tortelduiven zijn een algemene gast in onze tuin. Het is een voordeel dat deze vogels niet zo groot zijn zodat je al gauw een beeldvullende foto hebt.
Een andere soort die veelvuldig in onze tuin te zien is, is de vink. Kleiner, schuwer, maar toch te benaderen tot 3 à vier meter.

Vrouwtje vink, oog in oog met de fotograaf


Mannetje vink
Een andere soort die ik hier regelmatig op de voerplek krijg, is de groenling. Ik heb wat geëxperimenteerd met kleurverzadiging en dergelijke. Bij de onderstaande foto's is het goed het verschil te zien tusssen de "warme foto" en de wat "koudere"

Groenling, jammer van het kleine formaat foto.Mezen zoals de kool- en pimpelmees zijn ook algemeen in onze tuin. Maar ze zijn wat schuwer dan de andere soorten. Tot nu toe kon ik ze alleen nog maar goed vastleggen op een voerkorfje. Maar ik blijf het proberen natuurlijk

Koolmees

Pimpelmees

Een voerplek trekt ook andere gasten aan zoals de wilde eend. Leuk, maar je bent wel gauw door je voer heen. Maar ach, ik laat het maar, ze horen er toch ook bij?

In de nabije toekomst ga ik proberen om andere soorten ook vast te leggen en om het gedrag van bepaalde soorten te fotograferen. Wordt vervolgd......

Fotografen moet je altijd scherp in de gaten houden....

2 opmerkingen:

John eos shooter zei

Mooie foto's Gerard! Woon je ook op Lekkerland? De Groenling zie ik hier helemaal niet zo vaak eigenlijk! Mooie vogels om in je tuin te hebben. Ik vind alle vogels er goed op staan.

Arné Roest zei

Mooie foto´s, met leuke soorten in je tuin.

Gr.
Arné