zaterdag 16 augustus 2014

Vale gieren bij Saint-may


Afgelopen vakantie ben ik naar het dorpje Saint-May geweest om vale gieren te fotograferen. In het dorpje aangekomen volg je de borden vauteurs. De zeer steile weg voert je langs smalle haarspeldbochten, ravijnen en verlaten boerderijen, maar laat je daardoor niet ontmoedigen. Aan het einde van de weg is een ruime parkeerplaats. Vandaar is het twintig minuten lopen naar de plek waar je gieren kunt zien. De plek bevindt zich aan de afgrond van een ravijn waar je bijna loodrecht onder je het dorpje Remuzat ziet liggen. Hier vliegen de vale gieren op een afstand van enkele tientallen meters op ooghoogte langs. Ik heb er anderhalf uur gezeten, genoten van het uitzicht en geprobeerd om de gieren te fotograferen. Verder vond ik het ook een mooie ervaring om op heel korte afstand alpengierzwaluwen langs te zien vliegen. Het geluid van de vleugels was gewoon te horen!

Hieronder een aantal foto's die ik daar genomen heb.

4 opmerkingen:

stiefbeen zei

Dit is heel mooi Gerard je zegt het al maar dit is toch wel een pracht belevenis vooral voor een fotograaf in hart en nieren zoals jij.

Maria zei

Ooohhh! Wat een beleving, spectaculair! En wat een mooie vluchtfoto's heb je kunnen nemen, petje af! Top-blog
groet,
Maria

Gerrit Stam zei

Ai, schitterend. Fantastisch om die gieren zo aan je voorbij te zien zweven. Mooi van scherpte en goed belicht, compliment!

Groet,
Gerrit

waldlaeufer68 zei

ich bin immer wieder erstaunt über deine Flugfotos, ich habe da immer meine probleme mit, sehr schön
Grüsse Frank