vrijdag 17 augustus 2012

Natuur in de Algarve (3)

Purperkoeten  (Porphyrio porphyrio)


De purperkoet was één van de soorten die ik graag wilde zien tijdens onze vakantie aan de Algarve. Tijdens een bezoek aan het Parque Ambiental de Vilamoura troffen we een tweetal dieren van deze soort aan. In het begin dacht ik een waterhoen te horen, maar toen ik in de richting van het geluid keek, zag ik een purperkoet. Al gauw dook er een tweede exemplaar op. We hebben de vogels zo'n twintig minuten kunnen bekijken, toen verdwenen ze in het riet. De purperkoet komt in Europa alleen voor in Spanje, Portugal en Sardinië. Het is een standvogel. De vogel lijkt op een waterhoen, maar is veel groter. De vogel heeft een mooie purperen gloed over zich heen. De soort is wel zo'n 48 cm hoog. Onderstaande beelden spreken voor zich.


1 opmerking:

waldlaeufer68 Frank Scholtyssek zei

Hallo gerard,
auch der dritte teil von deinem Urlaub ist wieder sehenswert.. ich muss sagen, das es an der Algave eine sehr schöne Tierwelt gibt... der Urlaub hat sich wirklich gelohnt.
Grüsse Frank
Hoi Gerard,
en het derde deel van uw vakantie is het bekijken waard .. Ik moet zeggen dat er in de Algarve een prachtige natuur ... de vakantie was echt de moeite waard.
Groeten Frank